Životinje za lov

Životinje za lov

Lovački psi

Lov sitne divljači ne može se započeti i obavljati bez lovačkog psa, a skupni lov ne može se započeti i obavljati ako u njemu ne sudjeluje najmanje jedan lovački pas na šest lovaca sudionika. Svaki lovac može dovesti svog psa u lov ukoliko ima urednu zdravstvenu knjižicu o izvršenoj vakcinaciji protiv bjesnoće. U lovu na sitnu divljač se mogu rabiti lovački psi koji su registrirani kod Hrvatskog kinološkog saveza i imaju položen ispit prirođenih osobina te Uvjerenje o položenom ispitu prirođenih osobina izdano od HKS-a, a strani državljani u lovu na teritoriju Republike Hrvatske mogu koristiti lovačke pse registrirane u zemljama iz kojih dolaze te s položenim ispitom prema propisima njihovih zemalja. Po odobrenju Uprave lovišta, a radi uvježbavanja, mladi lovački psi mogu sudjelovati u lovu i bez položenog ispita prirođenih osobina, do navršenih 18 mjeseci života. Svaki lovac može loviti sam s najviše 2 svoja psa ili u grupi od 6 lovaca s najviše 3 psa. Ukoliko su lovački psi u lovu nedisciplinirani odnosno raspušteni, naši lovnici imaju obvezu prekinuti lov.

Ptice grabljivice

U lovištu Zelendvor dozvoljen je lov pticama grabljivicama u skladu s zakonskim propisima Hrvatske. S pticama grabljivicama može loviti osoba koja ima položen lovački i sokolarski ispit. Sokolar može loviti u lovištu jedino uz pisano odobrenje lovoovlaštenika prava lova. Svaki sokolar može loviti s pticama grabljivicama ukoliko ima uredne dokumente i dozvole za pticu grabljivicu s kojom namjerava loviti. Sokolar može sokolariti jedino sa pticom grabljivicom iz umjetnog uzgoja.

Lov pticama grabljivicama može se obavljati samo ako je osiguran najmanje jedan pas ptičar ili šunjkavac na pet vodiča ptica grabljivica.

Ova web stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više informacija

Zelendvor.hr koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice ili klikom na "Prihvati" slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori