Lov divljači

LOV DIVLJAČI

Zelendvor, jedno od najstarijih lovišta u Hrvatskoj, osnovano je 1870. godine kada je grof Marko Bombelles dopremio veću količinu fazanske divljači iz južne Moravske te tako postavio temelje organiziranom lovstvu na prostorima današnje Varaždinske županije. Ravničarski teren, propusno pjeskovito i šljunkovito tlo, te polje obraslo raznim poljoprivrednim kulturama, šumarcima i živicama, bilo je idealan teren za uzgoj i lov sitne divljači. Pod stručnim vođenjem vlastelinstva grofovske obitelji Bombelles, Zelendvor je postao uzorno i bogato lovno gospodarstvo i lovište u kojem su rado boravili mnogi domaći i strani lovci. Bogatstvo lovnog fonda, etički odnos prema divljači i lovcima prema staroj europskoj i austrougarskoj lovnoj tradiciji, privlačio je mnoge ugledne lovce, predstavnike grofovskih obitelji i aristokracije.

Lovište kojim gospodari Zelendvor rasprostire se na površini od 8.500 hektara, a nalazi se na krajnjem sjeverozapadnu Hrvatske. Lovište je u potpunosti nizinsko-panonskog tipa bez izrazitih reljefnih oblika, odnosno gotovo ravno i potpuno prohodno, čemu također doprinosi tlo koje je propusno i ocjedito. Karakteristike ovog lovišta su sitno seljačke parcele zasađene različitim poljoprivrednim kulturama što je naročito pogodno za uzgoj i lov sitne divljači.

Danas je Zelendvor nadaleko poznat po pojedinačnim i skupnim lovovima na trčke, fazane, prepelice, kolinke, šljuke te zeca i kunića, a organizacija lova omogućava lov po želji lovaca, pa je tako mogući pojedinačan lov s vlastitim psima, odnosno lov prigonom ili pogonom u manjim ili većim grupama uz pratnju profesionalnih lovnika i odstrela željene količine divljači.

Ova web stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više informacija

Zelendvor.hr koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice ili klikom na "Prihvati" slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori